Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Грудень » 27 » ВІЗИТ ВІЦЕ-КОНСУЛА РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА ДО ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
19:09
ВІЗИТ ВІЦЕ-КОНСУЛА РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА ДО ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ВІЗИТ ВІЦЕ-КОНСУЛА РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА ДО ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ 

19 грудня 2011 року Хмельницький національний університет відвідав віце-консул Руспубліки Польща у Вінниці Дам'ян Черчинський. Крім того, студенти та викладачі університету мали честь познайомитися з викладачами Варшавського університету Казімішем Вуйціцьким і полковником Тадеушем Кшонстеком. Ця зустріч відбулась в рамках головування Польщі в ЄС, її мета – розвиток українсько-польських відносин, як одного із напрямків проекту "Східне партнерство".


Захід розпочав професор, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків Йохна Микола Антонович. Він привітав гостей та висловив побажання подальшої плідної співпраці між Україною та Польщею в освітній, науковій та культурній сферах.

З часу здобуття незалежності і початку пошуків найбільш оптимальних шляхів державотворення і власного розвитку Україна у своїй зовнішньополітичній діяльності надає пріоритет європейському напрямку. Важливу роль в цьому контексті відіграє поглиблення двосторонніх зв’язків з європейськими країнами, в тому числі з Польщею.

Враховуючи досвід минулого, Польща зацікавлена в існуванні незалежної України, яка є гарантом того, що польські східні кордони (а в близькій перспективі східний кордон Європейського Союзу) не перетворяться на зону невизначеності. На підтвердження цього польські гості познайомили студентів та викладачів університету з фільмом "Важке братерство”, співавтором якого є Тадеуш Кшонстек. Картина знята на основі історичних фактів і відображає діяльність Симона Петлюри і Юзефа Пілсудського у 20-их роках ХХ ст. У картині використані інтерв’ю з відомими польськими публіцистами на теми українсько-польських відносин, подано цікаві погляди на спільну історію та боротьбу за утвердження самостійності.

За матеріалами відділу зв'язків з громадськістю ХНУ

П.С. Фотографії з заходу можна переглянути у фотоархіві:

http://country-dep.at.ua/photo


Переглядів: 648 | Додав: vi_watt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: